Parketvloer laten schuren

Heeft uw parketvloer deukjes, krassen of andere beschadigingen? Om de vloer er weer als nieuw uit te laten zien, kunt u het beste voor kiezen om de parketvloer te schuren. Uw parketvloer laten schuren zorgt ervoor dat alle oneffenheden en beschadigingen verdwijnen, en een nieuwe laag hout wordt blootgelegd. Dit zorgvuldige onderhoud van uw parketvloer verhoogt de levensduur en maakt uw vloer weer als nieuw.

Iedere parketvloer heeft onderhoud nodig, maar de mate van slijtage bepaalt hoeveel aandacht de vloer nodig heeft. Onze specialisten weten precies wat voor aandacht uw parketvloer nodig heeft om weer te stralen.

Wilt u bijvoorbeeld een visgraatparket schuren? Dan is het altijd verstandig om een van de deskundigen van 040 Vloeren te raadplegen.

Waarom een parketvloer laten schuren en lakken?

Hout leeft, en uw parketvloer dus ook. Uw vloer kan beschadigen oplopen, maar wordt ook simpelweg ouder. Een parketvloer is natuurlijk een investering voor uw woning. Om de vloer in optimale staat te houden, zijn er een aantal redenen om regelmatig uw parketvloer te laten schuren en lakken:

 • Het verlengt de levensduur: het schuren legt een nieuwe laag hout bloot, waardoor opgelopen slijtage verdwijnt: beschadigingen worden verholpen.
 • Verbetering van de uitstraling: een geschuurde én gelakte parketvloer ziet er weer gloednieuw uit. Bij het lakken van de vloer kunt u kiezen voor een nieuwe kleur of glans.
 • Gemakkelijk te onderhouden: een regelmatig geschuurde en gelakte parketvloer is makkelijker te onderhouden. De vloer is minder gevoelig voor beschadigingen en is daarom ook sneller schoon te maken.

Wat gaat een parketvloer laten schuren en lakken kosten?

De kosten voor het schuren van een vloer hangen af van een aantal prijsbepalende factoren. De grootte van de vloer, de staat van de vloer en de gewenste afwerking hebben invloed op het totaal. Gemiddeld kan uw parketvloer laten schuren en lakken het volgende kosten.

Wat uw houten vloer schuren kan kosten per vierkante meter:

Parketvloer schuren kosten Kosten per m²
Parketvloer schuren en olie €15 – €25
Parketvloer schuren en 1-componenten lak €25 – €28
Parketvloer schuren en 2-componenten lak €30 – €32
Parketvloer schuren, colourwash en lak €35 – €40

 

*Deze prijzen zijn slechts indicatief. Om een betere inschatting te krijgen van wat uw parketvloer opknappen kan kosten, kunt u onderaan de pagina het offerteformulier invullen. Dan krijgt u een vrijblijvende offerte op maat en dan weet u exact wat het gaat kosten.

Het proces van een parketvloer laten schuren en lakken

Bij het schuren van een parketvloer verwijderen we de bovenste laag van het parket met behulp van een schuurmachine, uitgerust met verschillende schuurpapieren. Voordat het schuren begint, dient de vloer vrij te zijn van los vuil en stof. Daar zorgen we voor met een speciale stofzuiger.

Vervolgens starten we met het schuren van uw parketvloer. Afhankelijk van de staat en het soort hout van de vloer, doen we dit in verschillende fases. Eerst wordt een wat grovere korrel schuurpapier gebruikt om de bovenste laag te verwijderen. Vervolgens schuren we de vloer met steeds fijner schuurpapier, tot de gewenste staat is bereikt en alle oneffenheden zijn verdwenen.

Omdat het schuren een zorgvuldig proces is, schuren onze deskundigen soms enkele delen van de vloer met de hand. Zo voorkomen we schade aan de parketvloer.

Als de verschillende fases van het schuren zijn voltooid, kunnen we de vloer opnieuw afwerken met de gewenste lak, olie, wax of colourwash. Daarna is uw parketvloer weer zo goed als nieuw.

Hoe vaak moet een parketvloer worden geschuurd?

Het schuren van uw parketvloer is afhankelijk van een aantal factoren: het soort hout, de dikte van het hout, hoe vaak de vloer al eerder is geschuurd, en wat voor lakproducten er eventueel al op de vloer liggen. Hoe vaak uw vloer geschuurd moet worden, kan dus erg verschillen.

Van eens in de twee jaar voor een olie afgewerkte vloer, tot één keer in de tien jaar voor een goed afgewerkte lakvloer. Neem voor advies over uw parketvloer vrijblijvend contact op met de adviseurs van 040 Vloeren.

Parketvloer laten schuren en lakken door 040 Vloeren

040 Vloeren is gespecialiseerd in het leveren, leggen en onderhouden van allerlei soorten vloeren: van parketvloeren tot cementvloeren. Meer weten? Lees dan meer over onze vloeren onderhoud service. Met onze kennis en vaardigheden levert 040 Vloeren uitsluitend duurzame vloeren van goede kwaliteit die helemaal aansluiten op uw wensen.

Vele tevreden klanten gingen u voor. Wilt u weten wat zij van 040 Vloeren vonden? Bekijk hier onze reviews.

Heeft u vragen over of interesse in een van onze diensten? Onze adviseurs staan voor u klaar. Neem contact met ze op via 040-2051882 of stuur een e-mail naar info@040vloeren.nl

Of vraag volledig vrijblijvend een offerte aan bij onze deskundigen via het onderstaande formulier! Dan zullen wij hierop zo spoedig mogelijk reageren.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Breed aanbod

  Uitgelichte reviews

  De Lange- Vos

  Heren met verstand van zaken en goed advies

  Richard de Boer

  Goede prijs/kwaliteit verhouding. Geen grote fabriek waar 109234 mensen werken maar een regionaal bedrijf, leuk.

  T. Verstappen

  We hebben bij dit bedrijf meerdere dingen laten doen o.a. een nieuwe vloer en nieuwe raamkozijnen. De communicatie is prima, de uitvoering nog beter.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×