Parket

Bent u op zoek een mooie parketvloer voor uw woonkamer? Of wilt u uw slaapkamer omtoveren tot een waar paleis met warme uitstraling?
040 Vloeren heeft de oplossing; parket! Wij zijn gespecialiseerd in het leggen van vloeren en tegels, waaronder parketvloeren.

Wat is een parketvloer?

Parket is een bepaald soort vloerbedekking die bestaat uit delen van (hard)hout. Dit soort vloer is in diverse afmetingen, kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Voorheen bestond een parketvloer altijd uit eikenhout, maar voortaan worden er veel andere houtsoorten voor gebruikt. De volgende houtsoorten worden voortaan gebruikt voor parket: notelaar, teak, esdoorn, kastanje en nog veel meer. Een parketvloer is in principe overal in huis te plaatsen en komt tot zijn recht in elke kamer. Al kan een natte ruimte, zoals de badkamer het beste worden vermeden.

Welke soorten parket zijn er?

Er zijn verschillende soorten parket zoals massief, lamel,- en visgraat parket. Welke het beste bij u past, hangt af van een aantal factoren zoals de ruimte waarin het gebruikt wordt, wilt u een karakteristieke landelijke of luxueuze look of wenst u bijvoorbeeld vloerverwarming.

Belangrijk om te weten is dat parket qua duurzaamheid een perfecte vloersoort is, deze gaat langer mee dan bijvoorbeeld PVC of laminaat! Dit is te danken aan het feit dat parket een hoge slijtvastheid heeft én schades vaak makkelijk te verhelpen zijn. Ook kan een parketvloer meerdere malen behandeld/geschuurd worden, waardoor uw vloer er weer als nieuw uit zal zien!

Onderhoud van een parketvloer

Een parketvloer is over het algemeen onderhoudsarm, wat betekent dat u er niet veel werk aan heeft om de vloer in goede staat te behouden. Uiteraard dient de vloer regelmatig gepoetst te worden, zodat zandkorrels en ander vuil zich niet kunnen hechten/schade aan kan brengen aan de vloer. De adviseurs van 040 Vloeren raden aan om zéker eens per jaar de vloer te behandelen met onderhoudswax of onderhoudsolie. Voor het onderhoud van vloeren kunt u ook bij ons terecht. Wilt u uw parketvloer laten schuren? Neem dan contact met ons op!

Parket laten leggen door 040 Vloeren

Wilt u graag meer informatie of een afspraak plannen met één van onze adviseurs? Neem contact met ons op en wij sturen onze specialisten graag bij u langs voor passend advies! Wij zijn dé expert in het leggen van parketvloeren in Eindhoven en omstreken.

Vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaand formulier, u kunt ook een mail sturen naar info@040vloeren.nl of bellen naar 040-2051882.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Breed aanbod

  Uitgelichte reviews

  L.p.

  Goede afweging kunnen maken tussen meerdere offertes, gekozen voor 040 vloeren omdat het eerste contact erg prettig was. Netjes een planning ontvangen en deze is nagekomen door de monteurs. Helaas schade ontstaan bij het leggen, maar is netjes opgelost door ze! Al met al een fijn bedrijf.

  VDLinden

  Helaas lang moeten wachten op een offerte omdat – naar zeggen – het erg druk is. Gelukkig alsnog iemand thuis geweest en ons voorzien van advies.
  Past niet in ons budget maar bedankt voor de moeite.

  Familie Brouwer

  Perfecte ondervloer gelegd door 040 vloeren. De tegels hadden we al bij een andere leverancier geregeld, anders hadden we dit ook door 040 vloeren laten doen! Gemoedelijke mensen, no-nonsens en aanpakkers.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×