Tegels

Bent u toe aan een tegelvloer in huis en wilt u dat deze perfect wordt aangelegd? Dan is het inhuren van een professioneel tegelbedrijf de beste keuze. Vloertegels laten leggen is een vak apart en moet dan ook secuur worden uitgevoerd voor het allermooiste resultaat. Met tijd, aandacht en geduld helpt 040 Vloeren u graag verder met het leggen van een tegelvloer.

Direct een afspraak maken? Bel dan naar 040-2051882 of stuur een mail naar info@040vloeren.nl of vul het onderstaande offerteformulier in.

De voordelen van tegels laten leggen

Waarom kiezen voor tegels? De voordelen van vloertegels lijken eindeloos. In de zomer zijn de tegels lekker koel en in de winter zijn ze geschikt voor vloerverwarming.

 • Mooie uitstraling. Tegels kunnen de uitstraling van een ruimte helemaal veranderen. Heeft u een kleine kamer? Maak dan gebruik van grote tegels: daarmee laat u de kamer groter lijken.
 • Goed schoon te houden. Ten opzichte van vloerbedekking zijn tegels makkelijk schoon te houden én hygiënischer. Vuil verstopt zich in het tapijt en is alleen met veel moeite eruit te halen.
 • Duurzaam. Ook zijn vloertegels erg duurzaam in productie: het hoofdmateriaal van tegels is klei. Een tegelvloer zal daarom ook niet snel beschadigen en blijft lang mooi.

Tegelvloer laten leggen: wat kost het leggen per m2?

Wilt u een tegelvloer laten leggen? De kosten zijn afhankelijk van uw wensen. Als u een tegelvloer laat leggen, wordt de prijs per m2 berekend. De kosten voor het leggen zijn opgebouwd uit de prijs van de tegels, de hulpmiddelen voor het leggen en de arbeidskosten van een tegelzetter.

De prijzen van een tegelvloer lopen erg uiteen. Dit heeft te maken met het oppervlak van de kamer, het materiaal van de tegel, of u vloerverwarming wilt of niet en of u tegelplinten wilt of niet. Om u een indicatie te geven kunt u ervan uitgaan dat het leggen van vloertegels tussen de €60 en €100 per vierkante meter is, hier zijn de kosten van de vloertegels zelf nog niet bij inbegrepen. De kosten van de vloertegels variëren tussen de €20 en €150 euro, afhankelijk van het soort vloertegel dat u wil hebben.

Vloertegels onderscheiden we in twee categorieën; namelijk keramische en natuurstenen vloertegels.

Keramische tegels

Keramische tegels bestaan uit verschillende kleilagen die op hoge temperatuur worden gebakken in een fabriek. Hierdoor kunt u zelf nog een kleur of patroon kiezen. Wat dacht u van een keramische tegelvloer in antraciet? Een keramische tegelvloer is erg stijlvol, zoals een tegelvloer houtlook.

Natuurstenen tegels

Natuursteen is op natuurlijke wijze ontstaan door verdrukking en versmelting van gesteenten. Doordat de tegels op een natuurlijke wijze ontstaan, is het niet mogelijk om tijdens de productie een kleur of patroon te kiezen. Daardoor zijn alle natuurstenen erg uniek. Zo krijgt uw kamer met een marmeren tegelvloer een luxueuze uitstraling. Hieronder hebben wij voor u een aantal soorten vloertegels voor u op een rijtje gezet:

 • Leisteen
 • Hardsteen
 • Kalksteen
 • Kwartsiet
 • Graniet
 • Marmer

Hardsteen vloertegel Marmeren vloertegel Leisteen vloertegel Kalksteen vloertegel

Prijsverschil Leisteen

De prijs van natuursteen tegels is sterk afhankelijk van de natuursteensoort en de kwaliteit. Zo is Noorse leisteen erg prijzig, want het materiaal is erg schaars en de winning van Noors leisteen is heel ingewikkeld. Dit komt vooral door de slechte weersomstandigheden. In het gebied waar de leisteen wordt gewonnen, ligt vijf maanden per jaar sneeuw.

Waar ergens een tegelvloer laten leggen?

Een tegelvloer komt op verschillende plekken in een woning tot zijn recht. Voortaan komen tegels voor in diverse kamers. Hieronder staat een opsomming waar een tegelvloer regelmatig voorkomt:

Schakel een specialist in

Wilt u een visgraat tegelvloer of een tegelvloer met betonlook? Of gaat u voor heel iets anders? Een moderne tegelvloer laten leggen doet u het beste door een professioneel bedrijf in te schakelen. De vakkundige medewerkers van 040 Vloeren mogen zich door hun jarenlange ervaring specialist noemen in het aanleggen van tegels.

Voor vragen, advies of het maken van een afspraak voor vloertegels bent u bij 040 Vloeren aan het juiste adres. Neem contact op met onze experts. Bel naar 040-2051882 of stuur een mail naar info@040vloeren.nl of vul het onderstaande offerteformulier in.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Breed aanbod

  Uitgelichte reviews

  De Lange- Vos

  Heren met verstand van zaken en goed advies

  Richard de Boer

  Goede prijs/kwaliteit verhouding. Geen grote fabriek waar 109234 mensen werken maar een regionaal bedrijf, leuk.

  Fam. Maluku

  Helaas lange levertijd van de vloer maar mooi gelegd.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×