Keramische tegelvloer

Een keramische tegelvloer is zowel geschikt voor binnen- als voor buitenshuis en heeft veel voordelen. De tegels zijn kras- en slijtvast, onderhoudsvriendelijk en bestand tegen vet- en olievlekken. Daarnaast is een keramische tegelvloer goed te combineren met vloerverwarming. Kortom: het is een stijlvolle, praktische vloer die goed tegen een stootje kan.

040 Vloeren heeft veel ervaring met het leggen van keramische tegelvloeren. Wilt u ook een keramische tegelvloer in uw woning of op uw terras? Wij leggen de vloer graag voor u.

Wat zijn de eigenschappen van keramische tegels

Keramische tegels zijn gemaakt van keramiek (ofwel gebakken klei) en heeft de volgende eigenschappen:

 • Sterk en hard
 • Beschadigt niet snel en gaat lang mee
 • Makkelijk schoon te maken
 • Warmtegeleidend
 • Kan goed tegen water

Waarom een keramische vloer?

Een keramische vloer is ideaal voor ruimtes waarin veel geleefd wordt. De vloer kan namelijk goed tegen vuil en vocht. Daarnaast is een keramische vloer schoonmaken zeer eenvoudig. Dit kan zowel met de stofzuiger als met de dweil. Dit maakt de vloer ideaal voor in de badkamer of keuken. Of als u bijvoorbeeld kinderen hebt die veel vies maken. Daarnaast zorgen tegels ervoor dat uw huis koel blijft in de zomer en houden de tegels warmte vast in de winter.

Keramische tegelvloer

Keramische tegels voor- en nadelen

Twijfelt u of een keramische tegelvloer iets voor u is? We hebben de voor- en nadelen van keramische tegels op een rij gezet. Laten we beginnen met de nadelen:

 • Sommige vloertegels kunnen glad zijn. Wilt u dit voorkomen? Kies dan voor keramische vloertegels met reliëf.
 • Tegels kunnen een kil effect geven. Gelukkig geldt dit niet voor alle tegels en zijn er tegenwoordig genoeg tegels op de markt die warmte aan uw woning geven.

Uiteraard heeft een keramische tegelvloer ook veel voordelen:

 • Warmtegeleidend: dus ideaal in combinatie met vloerverwarming
 • Keramische tegels gaan zeer lang mee
 • Makkelijk te onderhouden
 • Goed schoon te maken
 • Vochtbestendig
 • Geeft verkoeling in de zomer

Keramische tegels binnen en buiten

Het leuke aan keramische tegels is dat u ze in diverse ruimtes kunt toepassen. Zowel binnen als buiten.

Keramische tegelvloer woonkamer

Keramische tegels in de woonkamer zijn ideaal voor mensen met vloerverwarming. De tegels geleiden warmte, waardoor de vloer in de winter heerlijk aanvoelt aan de voeten. Daarentegen zorgt de vloer in de zomer juist voor verkoeling.

Keramische tegels badkamer

Veel mensen kiezen voor keramische tegels in de badkamer. En niet voor niets. De tegels zijn makkelijk schoon te maken, slijtvast en kunnen goed tegen vocht. Wat ons betreft is keramiek het ideale materiaal voor de badkamer!

Keramische tegels keuken

Ook in de keuken zijn keramische tegels ideaal. Knoeit u er tomatensaus op, of spettert er water uit de kraan? Met een doek heeft u de tegelvloer in de keuken zo weer schoon geveegd.

Keramische terras tegels

Ten slotte zijn keramische tegels ook populair als terrastegel. De tegels zijn over het algemeen een stuk harder dan natuursteen terrastegels, waardoor ze langer mee gaan. Daarnaast geven keramische terras tegels een chique uitstraling aan de tuin.

Wat kost een keramische tegelvloer?

Hoeveel een keramische tegelvloer kost hangt af van de vloertegel die u kiest en van de grootte van de ruimte. Daarnaast hangt het ook af van de afmeting van de tegel: grotere tegels zijn vanzelfsprekend duurder, maar ze vullen ook een groter oppervlak. Meestal varieert de prijs van het leggen van keramische vloertegels tussen de 15 en 80 euro per vierkante meter.

Keramische tegels laten leggen door 040 Vloeren

Bent u overtuigd van de voordelen van vloertegels en wilt u keramische tegels laten leggen? 040 Vloeren realiseert dit graag voor u. Neem contact met ons op via info@040vloeren.nl of op 040-2051882.

Verder is het goed om te weten dat u bij 040 Vloeren ook terecht kunt voor andere soorten vloeren, zoals hout, laminaat of andere soort vloertegels. Heeft u onderhoud aan uw vloer nodig? Ook voor vloeren onderhoud kunt u bij ons terecht.

Wilt u direct een vrijblijvende offerte? Vul dan het onderstaande formulier in en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvraag

Deskundig
Betrouwbaar
Breed aanbod

Uitgelichte reviews

Familie de Boer

Uitstekend geholpen door Frank. Hij is bij ons thuis geweest en heeft alle opties met ons besproken. We wilden eigenlijk écht hout, maar hebben toch voor pvc gekozen. Super blij mee!

De Lange- Vos

Heren met verstand van zaken en goed advies

Mw. Meijer

Ik heb laminaat laten leggen, erg netjes.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×