De beste vloer voor vloerverwarming

Lees verder

Benieuwd naar welke vloer het beste is voor vloerverwarming? In deze blog vertellen wij je alles over de beste vloeren voor vloerverwarming. Of je nu vloerverwarming wilt laten plaatsen, of een nieuwe vloer wilt leggen zodat je vloerverwarming het beste werkt. 040 Vloeren legt je alles uit over verschillende type vloeren en welke vloer het meest geschikt is voor jouw woning.

Wat is de beste vloer voor vloerverwarming?

Je vraagt je vast af: ‘wat voor vloer leg ik op mijn vloerverwarming?’ In principe zijn er veel verschillende soorten vloeren geschikt voor vloerverwarming. Van tegels tot hout en PVC tot beton, alles is mogelijk.

Het belangrijkste aspect waar je rekening mee moet houden is de warmtegeleiding van de vloer. Een geschikte vloer voor vloerverwarming moet namelijk een goede geleiding hebben. Een vloer die een goede geleiding heeft, warmt sneller op. Hierdoor geeft de vloer meer warmte af en werkt deze efficiënter.

De volgende vloersoorten zijn geschikt voor vloerverwarming:

 • tegelvloeren, stenen vloeren en gietvloeren
 • PVC vloeren
 • vinyl vloeren
 • laminaatvloeren
 • parketvloeren
 • houten vloeren
 • tapijtvloeren

Tegelvloer, stenen vloer of gietvloer op vloerverwarming

Dit type vloeren zijn harde vloeren en daardoor uitermate geschikt voor vloerverwarming. Tegel vloeren zijn duurzaam, vergen weinig onderhoud en laten warmte goed door. Dat komt omdat deze vloeren een lage warmteweerstand hebben, waardoor ze dus snel opwarmen.

Het materiaal van de vloeren houdt de warmte goed vast, waardoor het verwarmingsproces efficiënt verloopt. Ideaal, want zo hoef je de verwarming niet hoog te zetten om je huis goed te verwarmen.

Wil je een tegelvloer leggen op vloerverwarming? Vooral keramische tegels zijn perfect voor vloerverwarming. De warmte wordt gemakkelijk over de hele vloer verspreid en verwarmt daardoor je hele huis. Het is niet voor niets dat dit de beste vloer voor vloerverwarming is.

PVC vloer op vloerverwarming

Een voorbeeld van andere vloeren die heel geschikt zijn voor vloerverwarming zijn PVC vloeren. Deze vloeren zijn erg duurzaam en makkelijk te onderhouden. Bovendien is er een groot aanbod aan PVC vloeren beschikbaar voor als je vloerverwarming op PVC wilt.

PVC vloeren staan erom bekend dat ze een goede warmtegeleiding bieden en relatief dun zijn in vergelijking tot andere vloeren. Dit is een ideale combinatie met vloerverwarming, doordat de warmteweerstand lager is. Zo warmt de vloer snel op en houdt deze lang warmte vast. Fijn voor je energierekening!

De beste PVC vloer voor vloerverwarming is Click PVC. Maar ook Visgraat Click PVC en Tegel Click PVC zijn goede opties.

Vinyl vloer op vloerverwarming

Een vinyl vloer vormt van zichzelf al een aangenaam warme ondergrond. Vinyl is dun en daardoor een erg geschikte vloersoort voor constante temperatuurwisselingen. Vloerverwarming kan bij een vinyl vloer bovendien ingezet worden als bijverwarming of als hoofdverwarming. Vinyl op vloerverwarming is dan ook zeker goede keuze.

Wel zijn er een paar voorwaarden wanneer je een vinyl vloer op vloerverwarming wilt leggen. We zetten ze even voor je op een rijtje:

 • Als je wilt dat je vinyl vloer de warmte optimaal geleid, ga je voor vinyl met een thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W.
 • De vloerverwarming moet volgens geldende richtlijnen zijn gelegd en de temperatuur mag niet hoger worden dan 27 graden.
 • Het is belangrijk om de vinyl vloer te verlijmen, om te voorkomen dat deze door temperatuurwisselingen gaat bobbelen.
 • Voordat je vinyl vloer wordt gelegd, is het belangrijk om de vloer alvast goed op te warmen. Zo kan restvocht verdampen. In de blog vloerverwarming instellen lees je precies hoe je dit doet.

Laminaat vloer op vloerverwarming

Ook laminaat vloeren zijn geschikte vloeren voor vloerverwarming. De meeste soorten laminaat zijn geschikt voor een vloerverwarming met een lage temperatuur. Het is met name belangrijk om goed te letten op de ondervloer. Deze moet namelijk een lage warmteweerstand hebben, omdat het anders lang duurt voordat deze opwarmt.

Voordat je laminaat op je vloerverwarming wilt leggen, is het belangrijk om contact op te nemen met de fabrikant. Deze kan je meer informatie geven over de combinatie van jouw laminaat en vloerverwarming.

Parket vloer op vloerverwarming

Een andere goede optie voor vloerverwarming zijn parket vloeren. Er zijn wel een aantal aandachtspunten van toepassing.

Zo is het verstandig om de vloer te verlijmen en deze niet warmer te laten worden dan 28 graden. Daarnaast is belangrijk de vloerverwarming op een constante tempratuur te houden. Dit is het beste voor de verwarming van je ruimte.

Houten vloer op vloerverwarming

Houten vloeren zijn door hun natuurlijke uiterlijk erg populair en ze zijn ook nog eens geschikt om op je vloerverwarming te leggen. Ook voor dit type vloeren zijn er echter een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. We sommen ze hier voor je op:

 • Dunnere vloerplanken hebben een betere warmtegeleiding dan dikkere vloerplanken. Hierdoor zijn dunnere houten planken geschikter voor vloerverwarming.
 • De beste houten vloer voor vloerwarming is gemaakt van droog, bewerkt hout. Dit type hout kan goed tegen temperatuurwisselingen. Een voorbeeld van een geschikte houtsoorten zijn eiken en bamboe, mits de vloerplanken dik en breed genoeg zijn.
 • Minder geschikte houtsoorten voor vloerverwarming zijn massief hardhout, beuken en Jatoba.
 • Let erop dat de temperatuur van de vloerverwarming niet boven de 27 graden komt.

Tapijt vloer op vloerverwarming

Tot slot zijn tapijt vloeren geschikt voor je vloerverwarming. Echter is dit niet de beste vloer voor vloerverwarming. Het is aan te raden eerst contact op te nemen met een expert. Zo bepaal je zorgvuldig welk tapijt de beste keuze is voor jouw vloerverwarming.

Tapijt heeft namelijk van zichzelf al een isolerende functie, waardoor het een deel van de warmte zal tegenhouden. Daarom adviseren we om alleen vloerverwarming te combineren met een volledig gelijmde tapijtvloer.

040 Vloeren voor alle vloerverwarming vloeren

Nu je weet welke vloer bij je vloerverwarming past, is het tijd om de vloer te leggen. 040 Vloeren is zowel gespecialiseerd in vloeren leggen, als vloeren onderhoud van elk type vloer.

Twijfel je nog over welke vloer in jouw situatie het beste is of wil je advies van een expert? Neem dan contact op met één van onze specialisten via 040-2051882 of info@040vloeren.nl.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

T. Verstappen

We hebben bij dit bedrijf meerdere dingen laten doen o.a. een nieuwe vloer en nieuwe raamkozijnen. De communicatie is prima, de uitvoering nog beter.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

8,7

Onze klanten beoordeelden 040 Vloeren met een gemiddelde score van: 8,7. Wilt u weten hoe 040 Vloeren door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

U ontvangt van 040 Vloeren vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×